Rover 19-25 år

Roverscouter förbättrar världen. All scouting handlar om samhällsengagemang men det blir aldrig så tydligt som i roveråldern.

alder-rover

Du blir roverscout när du är 19-25 år och för första gången finns det ingen ledare i din kår som stöttar dig och dina patrullkompisar. Det är bara ni, tillsammans. De flesta har varit med i Scouterna redan tidigare, men många väljer att bli roverscouter utan någon tidigare scoutbakgrund.

Som roverscout får du möjlighet att engagera dig och driva projekt som du kanske aldrig tagit dig tid att genomföra på någon annan arena. Många väljer att engagera sig som scoutledare parallellt under sin tid som roverscouter, men kärnan i roverscouting är roverprojektet. Under ditt roverprojekt får du chans att verkligen göra skillnad, ni bestämmer själva hur och det kan vara allt från att volontärarbeta på andra sidan jorden till att förbättra det lokala samhället på hemmaplan.

Durk

Utmanarscoutverksamheten i Dacke Scoutdistrikt samordnas av Dackes Utmanar- & RoverscoutKommitté, förkortat DURK.

DURK består av ett antal ideellt engagerade utmanarscouter och roverscouter, som gör sitt yttersta för att skapa bra arrangemang och stödja de utmanarlag i kårerna som håller i olika aktiviteter. DURK håller också i ett antal egna arrangemang, bland annat D-ting och D-möte. Tag gärna kontakt med DURK!

Det går att känna igen kommittén genom att de har den röda grisen, Snortrynet, på sina scoutskjortor!

Ni kommer i kontakt med DURK genom att maila: durk@snortry.net

Oboy´s

Vill du ha koll på vad vårat roverlag Oboy´s har för sig på sina möten, så kan ni gilla deras Facebook sida.
Roverlaget har möten varje onsdag kl 19-20:30