Utmanarna 15-18 år

Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Utmanare direkt.

alder-utmanareTillsammans med din patrull får ni uppleva utmanande friluftsliv och engagera er i samhällsfrågor.

Som utmanarscout händer mycket i livet. Många går på gymnasiet och har veckorna fullbokade. Då är det skönt att koppla bort vardagen med Scouterna. Som utmanarscout öppnar sig världen för dig på riktigt. Du och dina patrullkompisar har möjlighet att åka på en mängd olika arrangemang och läger runt om i världen, och det är som utmanarscout många får möjlighet att åka på världsscoutjamboree.

Durk

Utmanarscoutverksamheten i Dacke Scoutdistrikt samordnas av Dackes Utmanar- & RoverscoutKommitté, förkortat DURK.

DURK består av ett antal ideellt engagerade utmanarscouter och roverscouter, som gör sitt yttersta för att skapa bra arrangemang och stödja de utmanarlag i kårerna som håller i olika aktiviteter. DURK håller också i ett antal egna arrangemang, bland annat D-ting och D-möte. Tag gärna kontakt med DURK!

Det går att känna igen kommittén genom att de har den röda grisen, Snortrynet, på sina scoutskjortor!

Ni kommer i kontakt med DURK genom att maila: durk@snortry.net

Bli Utmanarscout

Vill du bli Utmararscout i våran kår, skicka då en intresseanmälan till trekantens.scoutkar@gmail.com