Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Trekantens scoutkår när du är 6 år. Du börjar som bäverscout och sedan blir du spårarscout, upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Vi gör allt från att leka och hålla på med hantverk till att lära oss laga mat över öppen eld eller med stormkök, paddla kanot och lära oss om naturen. Ge oss kunskaper som man har nytta av resten av livet.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Vill du bli scout i våran kår, kan ni göra en intresseanmälan här.

Är du mellan 6-9 år?

Lars Bäck är avdelningsledare för Bäver och Spårarna. Du kan ringa 0708-74 11 54, helst på kvällstid eller skicka ett mejl till trekantens.scoutkar@gmail.com

Är du mellan 10-14 år?

Petronella Artebrant är avdelningsledare för Upptäckarna och Äventyrarna på scoutkåren. Du kan ringa på 0735007042, helst på kvällstid eller skicka ett mejl till trekantens.scoutkar@gmail.com